Business Hi-Tech

Lenovo: România este cea mai mare piaţă din regiune. Generează 30% din veniturile companiei la nivelul Europei de Sud-Est

Ivan Bozev, directorul general pentru Europa de Sud-Est al companiei chineze Lenovo

Ivan Bozev, directorul general pentru Europa de Sud-Est al companiei chineze Lenovo

Autor: Ioana Nita

26.09.2017, 00:07 450

♦ Piaţa de PC-uri s-a stabilizat anul acesta, iar compania chinezească a reuşit să-şi crească valoarea vânzărilor cu 15% în T2 la nivel de regiune.

Piaţa de PC-uri s-a stabilizat anul acesta, mai ales pe segmentul de business,  ca urmare a ciclului firesc de înlocuire a dispozitivelor achiziţionate în urmă cu mai mulţi ani.

Stabilizarea vine după ce în ultimii ani a scăzut la nivel global, fiind afectată de apari­ţia şi dezvoltarea rapidă a dizpozitivelor mobile, potrivit lui Ivan Bozev, directorul general pentru Europa de Sud-Est al companiei chineze Lenovo, liderul pieţei locale de PC-uri.

„La nivel global, şi implicit al regiunii, piaţa de PC-uri a înregistrat scăderi în ultimii ani, însă anul acesta s-a stabilizat, în special pe segmentul comercial. Este un proces ciclic. Încep să se înlocuiască sistemele cumpărate în urmă cu mai mulţi ani. Reînnoirea PC-urilor are loc întâi în segmentul comercial, iar apoi şi în zona consumatorilor”, a declarat pentru ZF Ivan Bozev, adăugând că segmentul de business este cel care generează în prezent creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO