Business Hi-Tech

Lenovo vrea să concureze cu Sony, Nintendo şi Microsoft pe segmentul consolelor de jocuri

Chinezii de la Lenovo vor să concureze cu Sony, Nintendo şi Microsoft pe segmentul consolelor de jocuri
29.08.2010, 16:04 35

Cel mai mare producător de computere din China, Lenovo,intenţionează să lanseze pe piaţă în luna noiembrie primul modelpropriu de consolă de jocuri, în încercarea de a-şi lărgiportofoliul de produse, decizie care va pune compania în competiţiedirectă cu numele consacrate pe acest segment, Sony, Nintendo şiMicrosoft, scrie Financial Times.

Consola numită Ebox, a fost concepută de firma afiliată Eedoo.Lenovo încearcă astfel să profite de o mult-aşteptată relxare alegislaţiei de pe piaţa IT. Jocurile video sunt interzise oficialîn China, în urma unei legi decretate de ministerul Culturii înurmă cu 10 ani, pe motiv că ar afecta dezvoltarea armonioasă atinerilor. Legea nu a fost aplicată însă foarte strict, consoleledezvoltate de Sony, Nintendo şi Microsoft fiind disponibile pepiaţa neagră. O mare parte a pieţei rămâne însă neacoperită, încondiţiile în care cei mai mulţi pasionaţi de jocuri folosescInternetul.

În prezent, autorităţile de la Beijing încearcă să impulsionezepiaţa printr-un aşa-numit "plan triplu", care permite companiilorcare operează în domeniul telecomunicaţiilor, internet şidistribuţie să se concureze reciproc. Decizia ar putea duce la oconvergenţă a aplicaţiilor, cum ar fi televiziunea prin internet.Huawei, cel mai mare producător local de echipamente pentru reţeledezvoltă în prezent o consolă care ar putea fi folosită lateleviziunea prin internet.

Lenovo spune că vrea să ajungă în casele a circa 20 de milioanede familii, din cele 120 de milioane care locuiesc în mediul urban,şi nu intenţionează deocamdată să lanseze consola la nivelinternaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO