Business Hi-Tech

Ministrul comunicaţiilor: Grecii vin la Bucureşti să stabilim detaliile listării Romtelecom

Ministrul comunicaţiilor: Grecii vin la Bucureşti să stabilim detaliile listării Romtelecom

Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

27.06.2011, 00:00 595

Ministrul comunicaţiilor Valerian Vreme susţine că se va întâlniîn cursul acestei săptămâni cu reprezentanţii grupului elen OTE,acţionarul majoritar al Romtelecom, pentru a discuta etapelecalendarului de listare pe piaţa de capital a titlurilor deţinutede stat la operatorul naţional de telefonie fixă.

"Solicitarea a venit din partea grupului elen OTE. Ne vomîntâlni, cel mai probabil, la finele săptămânii viitoare şi vomdiscuta etapele calendarului de listare pe piaţa de capital atitlurilor deţinute de stat la Romtelecom", a spus Vreme. La finelelunii mai, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că OTE nu poateînainta, în prezent, o ofertă pentru acţiunile statului laRomtelecom din cauza dificultăţilor economice din Grecia, dar că arputea să îşi reconsidere poziţia dacă circumstanţele se schimbă, şică a propus fuziunea companiei naţionale de telefonie fixă cuoperatorul Cosmote România.

La propunerile OTE, Ministerul Comunicaţiilor trebuia săînainteze grupului elen o poziţie oficială, care încă nu a fosttransmisă până în prezent, potrivit ministrului. Romtelecom estecel mai mare operator local de telefonie fixă şi are ca acţionariOTE - 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor - 45,99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO