Business Hi-Tech

Motorola lansează Droid Pro, un BlackBerry „killer“

Autor: Magraon Andreea

06.10.2010, 23:39 53

Motorola, unul dintre cei mai importanţi producători detelefoane mobile, a lansat smartphone-ul Droid Pro, un rival directpentru BlackBerry, terminalele produse de canadienii de la ResearchIn Motion (RIM) - care permit primirea în timp real a mesajelor şivizualizarea unor documente Word, Excel sau Powerpoint direct petelefonul mobil.

Droid Pro are un ecran de 3 inchi (7,6 cm), tastatură Qwerty şifuncţionează pe platforma Android 2.2, produsă de Google. Odată cuDroid Pro compania a mai lansat încă cinci modele de telefoane.Potrivit Bloomberg, Motorola îşi reorganizează divizia de telefoanemobile în jurul platformei Android, care câştigă din ce în ce maimult teren pe piaţa smartphe-urilor.

Potrivit companiei de cercetare Gartner, până la sfârşitul anului,Android va depăşi cota de piaţă la nivel mondial a BlackBerry şi vadeveni principalul competitor al Symbian, platforma pe carefuncţionează telefoanele Nokia, cel mai mare producător detelefoane din lume. Potrivit unui studiu al companiei deconsultanţă Nielsen, Android a devenit cel mai popular sistem deoperare în rândul noilor utilizatori de smartphone din StateleUnite, devansând platformele iOS, pentru iPhone, şiBlackBerry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO