Business Hi-Tech

NextGen a preluat o reţea de cablu din Făgăraş

29.08.2010, 23:44 537

NextGen Communications, companie de cablu TV deţinută integralde Romtelecom, a finalizat în luna iulie preluarea operatoruluitelecom Cativagn Serv din Făgăraş, potrivit unei notificăritransmise clienţilor de societate.
"NextGen a preluat, în luna iulie, sucursala Cativagn Serv dinlocalitatea ta, devenind astfel noul tău partener contractual şifurnizor de servicii de telecomunicaţii. NextGen activează pe piaţădin 2008, are peste 100.000 de clienţi şi este prezent în 20 deoraşe din ţară, dar şi în 100 de localităţi rurale", potrivitnotificării transmise clienţilor Cativagn.
Cativagn Serv a făcut anul trecut un profit brut de 125.000 de eurola un business de 645.000 de euro, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.
Un pachet de 5% din acţiuni era deţinut de Dorin Mihai Ştefănescu,53 de ani, fostul director tehnic al companiei de cablu Astral,preluată în 2005 de UPC într-o tranzacţie de peste 400 mil.dolari.
Diferenţa de 95% din acţiunile Cativagn aparţinea New ComTelecomunicaţii, o companie înfiinţată în 2007 care cumpărase înultimii ani mai multe zeci de reţele mici pe care se pregătea să leintegreze. Pe fondul crizei şi al accesului dificil la finanţareNew Com şi-a vândut portofoliul de clienţi, cea mai mare parte abazei de utilizatori fiind preluată de NextGen. Dorin MihaiŞtefănescu este şi unul dintre fondatorii New Com.
Reţeaua Cativagn din Făgăraş a fost cel mai probabil vândută îndecembrie 2009, când New Com a vândut ultimii 70.000 de utilizatoridin portofoliu pentru suma de 6,334 mil. dolari, potrivit unuidocument publicat de Banca Transilvania.
Notificările transmise clienţilor Cativagn, dar şi către alţi foşticlienţi ai New Com din alte localităţi dezvăluie, în premieră, şică operatorul de cablu al Romtelecom este condus din funcţia dedirector general de Tomas Chadzivasilis, care lucrează pentruRom­telecom din septembrie 2004. Chadzivasilis a venit în Româniade la compania Czech Telecom, ocupând de atunci funcţiile deproject manager, director de marketing produs şi director îndivizia de servicii de voce şi internet. Activitatea NextGen este,pe de altă parte, coordonată de Ovidiu Ghiman, director executivstrategie şi dezvoltarea afacerii la Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO