Business Hi-Tech

Noaptea lansării iPhone 4 pe bulevardul Magheru: Cosmote anunţă reduceri de 15%, Vodafone - accesorii gratuite

Noapte lansării iPhone 4 pe bulevardul Magheru: Cosmote anunţă reduceri de 15%, Vodafone - accesorii gratuite

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2010, 19:04 104

Apple iPhone 4, unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uridin lume, va fi introdus oficial în oferta subsidiarelor locale alecompaniilor Vodafone şi Cosmote prin evenimente care vor avea locîn seara de 16 decembrie la magazine ale celor doi operatori dincentrul Bucureştiului.

Evenimentul organizat de Cosmote, numărul trei pe telefoniemobilă, pentru lansarea iPhone 4 va avea loc la magazinul Cosmotedin bulevardul Magheru, începând cu ora 22,00. Magazinul va fideschis până la ora 1,00 iar pentru a atrage clienţi în searalansării, Cosmote a anunţat că va oferi reduceri de 15% pentrutoate produsele din magazin.

Şi Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de comunicaţii mobile,va lansa iPhone 4 într-un magazin de pe Bulevardul Magheru,evenimentul urmând să înceapă la miezul nopţii. Compania va oferiun accesoriu gratuit pentru toţi clienţii care vor achiziţiona uniPhone 4, a anunţat Vodafone pe contul său de Twitter.

Operatorii din call-centerul Cosmote au început astăzi să sunepersoanele care s-au înscris pe site-ul companiei pentru a primimai multe informaţii despre oferta comercială, anunţându-i peutilizatori de reducerea de 15% şi de faptul că abonamentul cel maiscump pentru iPhone ar putea ajunge la 68 de euro.

Potrivit datelor existente pe piaţă, şi a informaţiilorfurnizate de operatorii din call-center, Cosmote ar putea oferideblocat iPhone 4 - astfel că terminalul va putea fi utilizat şi cucartele de la Orange, Vodafone sau RCS&RDS fără a interveni însoftul gadgetului. Oferirea iPhone 4 fără ca telefonul să fieblocat în reţeaua Cosmote ar putea cântări în preţurile solicitatede operator pentru gadget.

Lansarea iPhone 4 este utimul mare război din acest an întreechipele comerciale, de marketing şi comunicare ale Vodafone şiCosmote, numerele doi şi trei pe piaţa locală de telefoniemobilă.

Detaliile aflate în prim plan sunt tariful abonamentelor,volumul de trafic de date inclus şi nivelul subvenţiilor care voraplicate la vânzarea smartphone-ului iPhone 4. Tensiunea a începutsă crească săptămâna trecută, atunci când operatorii au anunţat căvor pune în vânzare gadgetul pe 17 decembrie.

Întrebarea este cine va face cea mai agresivă ofertă, cum vorarăta pachetele, respectiv ce trafic inclus pe internet va oferifiecare operator, câte minute, câte sms-uri. "Avem mai multevariante de preţ, totul se discută", spune reprezentantul uneiadintre companii. "Va fi o chestiune de ore. Ideea este cine vaanunţa primul. Sunt pregătite mai multe variante de oferte",descrie tensiunea o persoană de la operatorul rival.

Atenţia neobişnuită acordată includerii unui nou mobil în ofertacelor 2 operatori are două cauze principale. Atât consumatorii câtşi utilizatorii business au arătat până acum un interes uriaşpentru smartphone-ul Apple. Din 2008 până acum iPhone a fostoficial disponibil doar la Orange, iar datele din piaţă arată uniiclienţi au migrat la Orange doar pentru iPhone. O analiză acompaniei Nielsen arata că utilizatorii iPhone consumă în medie detrei ori mai mult internet mobil decât un utilizator obişnuit.Internetul mobil, unul dintre cele mai profitabile servicii dintelefonia mobilă, poate dubla veniturile operatorului de la unclient. Spre exemplu, la Vodafone, cel mai ieftin abonament de vocecostă 3,7 euro iar cel mai ieftin abonament de net pe mobil 4,2euro pe lună.

La Orange iPhone are opreţuri între 249 şi 575 de euro, înfuncţie de abonament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO