Business Hi-Tech

Nokia a revizuit în scădere estimările referitoare la vânzările din T2

Nokia a revizuit în scădere estimările referitoare la vânzările din T2

Autor: Mediafax

31.05.2011, 23:37 127

Nokia a revizuit marţi în scădere estimările referitoare lavânzările din trimestrul al doilea, relatează Reuters. La ora 12:30GMT, acţiunile Nokia erau în scădere cu 13,2%. Compania finlandezăanticipează că vânzările din trimestrul al doilea vor fi subestimarea anterioară de 6,1 mld. euro - 6,6 mld. euro, din cauzalivrărilor sub aşteptări şi a preţurilor medii de vânzare maimici.

Nokia, cel mai mare producător de telefoane la nivel mondial înfuncţie de volum a adăugat că nu este potrivit să furnizeze ţinteanuale pentru 2011. Compania îşi reformează afacerile în domeniultelefoanelor prin adoptatea softului Microsoft în locul platformeiSymbian, în condiţiile în care vrea să îşi crească competitivitateape piaţa smartphone. Cota de piaţă a Nokia pe segmentul smartphonea scăzut puternic în ultimii câţiva ani în favoarea Apple şi aaltor producători.

Avertismentul Nokia are loc la o lună după ce Nokia a anunţat căva restructura 7.000 de posturi şi va externaliza diviziaproducătoare a softului Symbian, pentru a reduce costurile.Compania este prezentă şi în România, cu o fabrică de telefoanemobile la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO