Business Hi-Tech

Numărul angajaţilor celor mai mari companii din IT a explodat în ultimii cinci ani

Numărul angajaţilor celor mai mari companii din IT a...
03.09.2016, 17:00 1372

Ultimii cinci ani au marcat o expansiune puternică a marilor companii de soft şi de servicii de IT, care este reflectată în special de creşterea numărului de angajaţi.

Spre exemplu, cei mai mari 15 angajatori din acest segment aveau anul trecut peste 23.400 de oameni, faţă de doar 9.169 în 2010, conform in­formaţiilor din bilanţurile depuse la Finanţe.

Doar americanii de la Oracle, unul dintre cei mai mari jucători din industria globală de soft, a recrutat peste 1.500 de oameni în perioada amintită.
 

Expansiunea centrelor de servicii şi de dezvoltare de soft ale multina­ţionalelor se reflectă şi în evoluţia exporturilor, care au ajuns la circa 2 miliarde de euro anul trecut, cu 31% mai mari faţă de 2014.

Astfel, acestea au fost motorul de creştere al industriei locale de software şi servicii IT, reprezentând peste 60% din valoarea totală a pieţei de profil.

În aceste condiţii, România are nevoie de o serie de măsuri care să susţină crearea de produse proprii cu valoarea adăugată mare şi recunoscute la nivel internaţional. 

Start-up-urile locale ar putea să îşi valideze modelele de business pe piaţa europeană, România intrând în Uniunea Europeană în anul 2007. În prezent, România este una dintre ţările europene care înregistrează cele mai mari creşteri economice. Anul acesta, Ro­mânia a avut doua cea mai rapidă creştere eco­nomică din UE. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO