Business Hi-Tech

Orange: Piaţa de telecom a scăzut cu aproape 5% anul trecut, sub pragul de 3,3 mld. euro

Orange: Piaţa de telecom a scăzut cu aproape 5% anul...

Autor: Adrian Seceleanu

02.06.2015, 00:08 418

Piaţa de servicii de telecomunicaţii din România a scăzut în 2014 cu 4,6%, la 14,6 mld. lei (3,29 mld. euro), pe fondul declinului înregistrat de telefonia fixă şi al impactului negativ provocat de reducerea tarifelor de interconectare, care nu au putut fi compensate de serviciile de internet, a căror utilizare „a decolat“, potrivit datelor din raportul pe anul 2014 publicat de grupul francez Orange, care deţine cel mai mare jucător din comunicii de pe piaţa locală.

„Piaţa de telefonie mobilă a rămas relativ stabilă. În 2014 toţi operatorii de telefonie mobilă au lansat oferte cu apeluri nelimitate sau care oferă o abundenţă de minute pentru apeluri. Piaţa de servicii fixe de internet, care are încă o rată redusă de penetrare, a continuat să crească. Piaţa de servicii TV a continuat de asemenea să crească pe fondul adăugării de conţinut şi al ofertelor care permit accesarea serviciului de pe multiple echipamente“, conform raportului grupului francez.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO