Business Hi-Tech

Panagis Vourloumis, şeful grupului OTE, anunţă că îşi dă demisia până la finele anului

Autor: Adrian Seceleanu

04.10.2010, 19:13 43

Panagis Vourloumis, preşedintele şi directorul executiv algrupului elen OTE - care deţine în România un business de peste 1mld. euro, a anunţat că doreşte să părăsească grupul până la fineleacestui an, scrie presa elenă.

"Situaţiile de tranziţie care durează mult timp sunt întotdeaunadăunătoare. Vreau să părăsesc postul până la finele anului", adeclarat Vourloumis într-o conferinţă de presă.

Presa elenă a speculat în acest an că noua putere de la Atenavrea să-l înlocuiască pe Vourloumis dar grupul german DeutscheTelekom, care deţine 30% din companie, s-a opus.

Vourloumis a fost numit la conducerea OTE de conservatori, în2004, iar socialiştii greci, care au câştigat alegerile dinoctombrie 2009, au transmis mai multe semnale că nu-l vor susţinepe şeful OTE pentru un nou mandat. În prezent Vourloumis cumuleazăfuncţiile de CEO şi preşedinte al OTE, având suportul statului elenşi al Deutsche Telekom. Atena mai deţine 20% din OTE, în timp cenemţii au 30% din titluri.

Grupul elen are în România peste 10.000 de angajaţi şi unbusiness anual de peste 1,1 mld. euro prin companiile Romtelecom,Cosmote, Germanos, Telemobil (Zapp) şi Sunlight.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO