Business Hi-Tech

Piata PC-urilor isi revine in trimestrul I

09.02.2010, 23:07 21

Vanzarile de calculatoare isi vor reveni in primul trimestru(T1) al acestui an, estimeaza Acer, cel mai mare jucator de pepiata locala, care se asteapta la dublarea livrarilor decalculatoare pentru T1, comparativ cu aceeasi perioada a anuluitrecut.

"Estimam un rezultat de minimum 100% peste cel de anul trecut inprimul trimestru", a declarat pentru ZF Bogdan Iftemie, director devanzari al Acer. Cererea va veni din segmentul consumer, iarvanzarile si-au revenit de fapt in ultimul trimestru al anuluitrecut cand rezultatele au fost peste astepari, sustineIftemie.

La polul opus, Asus, numarul doi pe piata locala de PC-uri,estimeaza pentru primul trimestru o crestere de doar 5-10%. "Neasteptam ca primul trimestru al acestui an sa se situeze la nivelulperioadei corespunzatoare din 2009, poate chiar putin mai sus cu5-10%", a declarat pentru ZF Mihai Carstea, Business DevelopmentManager Asus Romania si Bulgaria.

Piata PC-urilor din Romania a inregistrat in 2009 o scadere depeste 55% din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, lacirca 500.000 de PC-uri, potrivit datelor companiei InternationalData Corporation. Piata a fost salvata de revenirea din ultimultrimestru, cand s-au vandut aproape tot atat de multe calculatoarecat in primele noua luni, peste 200.000 de unitati. Piata de PC-uridin Romania este estimata la 200 de milioane de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO