Business Hi-Tech

Platformă online Vodafone de pe care se pot trimite bani de pe card pe mobil

Valentin Ştefan

Valentin Ştefan

Autor: Ioana Nita

15.05.2015, 00:00 536
Serviciul de transfer de bani M-Pesa, lansat în urmă cu un an de Vodafone în România, poate fi folosit acum şi de persoanele care deţin un card bancar pentru a face transferuri de bani online. „Lansăm o nouă funcţionalitate: toţi cei care doresc să trimită bani în ţară şi au un cont bancar pot face acest transfer online, către orice utilizator M-Pesa, de oriunde din lume. Facilităm, în felul acesta, tranzacţii între două tipuri de utilizatori - cei care au acces la internet şi utilizează servicii financiar-bancare şi cei care nu au acces la internet, nu deţin un cont bancar, dar au un telefon mobil”, a spus Valentin Ştefan, Director, Business Development Vodafone România.
 
Operatorul a lansat de asemenea şi aplicaţia mobilă M-Pesa prin intermediul căreia utilizatorii de smartphone-uri pot trimite bani către alţi utilizatori ai serviciului, dar pot face şi diferite ale plăţi, precum plata facturilor de utilităţi sau reîncărcarea unei cartele Vodafone. Aplicaţia este disponibilă momentan doar pentru terminalele care rulează sistemul de operare Google Android. Serviciul M-Pesa nu presupune existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la net şi poate fi folosit şi de pe telefoane simple, nu doar de pe smartphone-uri. Contul clientului este asociat cu numărul de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO