Business Hi-Tech

RCS&RDS iese la atac şi cu o platformă IPTV

RCS&RDS iese la atac şi cu o platformă IPTV

Platformă IPTV

Autor: Adrian Seceleanu

30.01.2011, 23:59 4983

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatoritelecom locali, a lansat în luna ianuarie în aproximativ 10 oraşe,printre care şi Bucureşti, servicii de televiziune prininternet (IPTV), intrând astfel în competiţie cuRomtelecom, singura companie care mai oferea lanivel naţional acest tip de servicii.

Prin platforma IPTV, denumită DigiPlay,operatorul livrează serviciile TV prin intermediulconexiunii la internet, la care se conectează unechipament special.

Cât costă, în ce oraşe setestează şi ce programe sunt îngrilă

RCS&RDS poate oferi astfel un număr maimare de programe TV, inclusiv în formatHD, iar platforma ar putea permite şi introducerea unorservicii cu plată precum închirierea de filme.

RCS&RDS a început testele în urmă cu maibine de un an, însă în această lună operatorul a extins rapidserviciul în mai multe oraşe, semn că oferta comercială ar putea filansată curând.

Cum a lansatRCS&RDS serviciile IPTV înBucureşti

"Serviciul este în teste şi poate fi instalat cu achitarea uneichirii de 10 lei pe lună pentru receptorul IPTV. Nu avem oofertă comercială oficială, dar un anunţ va fifăcut în perioada următoare", potrivit datelor furnizate deoperatori din call-center-ul RCS.

Cum arată receiver-ulIPTV- galerie FOTO

RCS&RDS, companie controlată de românulZoltan Teszari, este numărul unu pe piaţa localăde internet şi servicii TV. RCScolaborează cu compania locală Crosspoint pentru instalareaplatformei IPTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO