Business Hi-Tech

Retailerul telecom Arsis ţinteşte o creştere de 10% anul acesta

Radu Mirea, proprietarul companiei Arsis Trading. Foto: Victor Ciupuliga

Radu Mirea, proprietarul companiei Arsis Trading. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Seceleanu

01.09.2014, 00:07 1489

Arsis Trading, cea mai mare reţea de magazine telecom controlată de un antreprenor român, estimează că va înregistra în acest an o creştere de 10% a cifrei de afaceri, de la 30,4 mil. euro în 2013, pe fondul creşterii puternice a vânzărilor de smartphone-uri, tablete, accesorii şi de servicii de internet mobil.

„Se simte dezgheţarea consumului în segmentul IT&C. Cred că 2014 va fi cel mai bun an din ultimii cinci pentru Arsis“, a declarat într-un interviu exclusiv pentru ZF Radu Mirea, 45 de ani, proprietarul companiei. În primul semestru, afacerile Arsis au crescut cu 4%, la 58,3 mil. lei (13,1 mil. euro).

Compania, care a intrat în retailul de telecom în anul 1998, la 10 luni după ce Connex (actualul Vodafone) lansa primele servicii de comunicaţii mobile GSM din România, are acum o reţea de 160 magazine şi este în continuare partener al Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

În toamnă, Aris îşi va relansa şi pagina web, care va deveni un magazin prin care compania va încerca să ajungă la noi categorii de clienţi. „Până acum nu am dat o importanţă atât de mare acestei zone, ne-am concentrat pe retailul offline, dar eu consider că astăzi este momentul pentru noi să ne concentrăm pe online. Vrem să intrăm doar pe această nişă de telecom, nu vrem să intrăm şi pe alte zone. Clienţii vor putea comanda online şi vor putea alege să ridice produsele din reţeaua noastră de magazine sau să le primească prin curier acolo unde doresc. Ne propunem să ajun­gem să livrăm şi într-o oră de la plasarea comenzii“.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia afacerilor Arsis în ultimii cinci ani; impactul crizei asupra vânzărilor din telecom ; schimbarea comportamentului de consum şi a preferinţelor clienţilor

- vânzările de smartphone-uri în 2013 şi 2014

- reorientarea companiei spre zona de online

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO