Eveniment

Romtelecom, amendat cu 5.000 de lei in cazul politelor cadou de asigurare a locuintelor

10.05.2010, 14:04 48

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piatalocala, a fost amendat cu 5.000 de lei de Autoritatea Nationala deSupraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)pentru utilizarea datelor clientilor companiei fara consintamantulacestora in acordul cu Astra pentru oferirea unei polite cadou deasigurare a locuintelor.
"Romtelecom a fost amendat cu 5.000 de lei pentru ca nu a obtinutacordul abonatilor in prealabil", a declarat pentru ZF AlinaSavoiu, seful Birou Juridic si Comunicare din cadrul ANSPDCP.

"S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cu amenda in cuantum de3.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucat a utilizatdatele fara consimtamantul expres si neechivoc al abonatilor, intemeiul art. 32 coroborat cu art. 5 din Legea nr. 677/2001. Deasemenea, S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cu amenda incuantum de 2.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucata utilizat datele abonatilor in alt scop decat pentru furnizare deservicii telefonice, in temeiul art. 32 coroborat cu art. 4 dinLegea nr. 677/2001", au declarat reprezentantii institutiei.

Potrivit acordului dintre Astra si Romtelecom, un milion de clientiai operatorului trebuiau sa primeasca impreuna cu factura oasigurare de locuinta, gratuita in primele trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO