Business Hi-Tech

Samsung vrea să vadă iPhone şi iPad în lucru, în scandalul brevetelor

Samsung vrea să vadă modelele iPhone şi iPad în dezvoltare, pentru a evita acuzaţiile de copiere

Autor: Anca Dumitrescu

30.05.2011, 16:43 625

Samsung Electronics vrea să obţină un ordin judecătoresc princare Apple să fie obligată să dezvăluie modelele iPhone şi iPadaflate în fază de dezvoltare, pentru a se putea apăra de acuzaţiilecă ar copia produsele acestei companii, transmite Bloomberg.

Potrivit documentelor depuse la untribunal din San Jose, California, reprezentanţii Samsung vor săvadă versiunile finale ale iPhone şi iPad, pentru "a evalua dacăexistă posibilitatea unei confuzii" între produsele celor douăcompanii care sunt lansate pe piaţă în aceeaşi perioadă.

Samsung cere Apple să prezintemodelele până pe 13 iunie.

Solicitarea are loc la o lună dupăce Apple a cerut un ordin judecătoresc prin care companiasud-coreeană să prezinte produsele pe care nu le-a lansatîncă.

Acţiunea Samsung face partedintr-o dispută juridică între cele două părţi, începută înaprilie, atunci când Apple a susţinut că produsele Galaxy alecompaniei sud-coreene copiază tehnologia şi designul iPad şiiPhone.

Samsung trebuie să compareaparatele aflate în dezvoltare, în condiţiile în care producătoruliPad este probabil să ceară justiţiei să interzică Samsung vânzareaviitoarelor produse, se arată în documentele depuse latribunal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO