Business Hi-Tech

Un angajat din IT: Dacă ar creşte salariile, firmele nu ar avea probleme cu recrutarea IT-ştilor

Un angajat din IT: Dacă ar creşte salariile, firmele nu...

Autor: Adelina Mihai

03.08.2016, 00:05 1141

Companiile care caută specialişti IT se confruntă cu un deficit de oameni nu pentru că aceştia nu ar exista în piaţă, ci pentru că ţin ofertele salariale prea jos, spune Bogdan Gheorghe, IT project manager în cadrul companiei Trident Expert Consulting.

Reacţia sa vine ca urmare a unui articol apărut ieri în ZF în cadrul căruia Răzvan Rada, directorul general al firmei de recrutare HeadHunting IT, a spus că industria IT trece printr-o criză în ceea ce priveşte recrutarea, deşi pachetele oferite pro­gra­matorilor variază între 2.000 şi 4.000 de euro pe lună.

„«Deficitul» de candidaţi în opinia angajatorilor este că nu găsesc oameni. Realitatea este alta: angajatorul doreşte să angajeze un sysAdmin de nivel mediu (Level 2) pe un salariu de circa 4.000 - 5.000 de lei net (900 – 1.100 de euro net – n.red.). Numai că în realitate ţinteşte spre un om cu competenţe extinse (spre senior). Problema este că seniorii, indiferent că sunt programatori sau sysAdmini, ţintesc salarii de 2.500 - 4.000 de euro pe contracte de tip PFA sau SRL, sub nicio formă ca angajaţi“, a explicat Bogdan Gheorghe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO