Business Hi-Tech

ZF Live. Aurel Neţin, Lenovo România: IT-ul ar trebui să fie motorul de creştere al României, gândit ca politică de stat

Aurel Neţin, Lenovo România

Aurel Neţin, Lenovo România

Autor: Roxana Rosu

14.06.2016, 00:07 532

Sectorul de IT ar trebuie să fie unul din principalele mo­toare de creştere ale României, gândit ca politică de stat, este de părere Aurel Neţin, director general al Le­no­vo Ro­mâ­nia, com­pania chi­neză care este li­der pe piaţa lo­cală la vânzările de PC-uri.

„Avem spe­cia­lişti foarte buni, o naţiune care învaţă uşor limbi străine şi pe acest sector poţi dezvolta aplicaţii fără costuri mari“, a spus el la ZF Live.

Pe de altă parte, managerul atrage atenţia că firmele din Ro­mâ­nia ar trebui să se concentreze mai mult pe lansarea unor produse, apli­caţii originale, a unor branduri lo­cale care să iasă apoi pe plan ex­tern, în con­diţiile în care marea ma­joritate a com­paniilor fac în prezent doar outsourcing.

„Avem multe apli­caţii pe care le facem pentru firme de afară, mai puţin com­panii care produc ori­ginal. Aici cred că ar fi declicul“. În ceea ce pri­veşte strategia Lenovo pe plan local, com­pa­nia a intrat re­cent pe segmentul de gaming, o nişă foarte in­te­re­santă, care se va dezvolta puternic în ur­mă­torii ani, existând o co­munitate pu­ter­nică de jucători în România. „Preţul unui com­puter de gaming porneşte de la 2.000 de euro. Sunt jucători de­votaţi acestor tipuri de calculatoare şi care au bani să investească“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO