Business Internaţional

Autorităţile americane încă încearcă să găsească un cumpărător pentru Silicon Valley Bank. Acestea ar putea organiza o a doua licitaţie pentru banca falimentară

Autorităţile americane încă încearcă să găsească...

Autor: Valeriu Dănilă

14.03.2023, 13:45 177

Autorităţile de reglementare din SUA ar putea face o a doua încercare de a vinde Silicon Valley Bank, după ce licitaţia din weekend nu a dus nicăieri, potrivit unui înalt oficial al Trezoreriei, transmite CNBC.

Încă există oportunitatea de a a găsi un cumpărător pentru această bancă, a declarat oficialul care nu vrea să fie numit.

Federal Deposit Insurance Corp. s-a străduit să găsească un cumpărător pentru activele băncii în weekend. CNBC a raportat anterior că PNC, care şi-a exprimat iniţial interesul, a decis să nu depună o ofertă oficială după ce a efectuat un proces de due diligence.

Wall Street Journal a raportat pentru prima dată că autorităţile de reglementare plănuiesc o a doua licitaţie.

Prăbuşirea din ultimele zile a Silicon Valley Bank şi Signature Bank – al doilea şi al treilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA – îi îngrijorează pe mulţi că ar putea exista un efect de contagiune în sistemul bancar mai larg.

Duminică seara, Rezerva Federală, FDIC şi Departamentul de Trezorerie au anunţat un plan de garantare a deponenţilor neasiguraţi de la SVB şi Signature. Fed a anunţat, de asemenea, o facilitate suplimentară de finanţare pentru băncile cu probleme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO