Business Internaţional

Bank of America concediaza 3.000 de oameni dupa rezultatele dezastruoase

26.10.2007, 17:55 19

Bank of America, a doua mare banca din Statele Unite, intentioneaza sa concedieze 3.000 de angajati, majoritatea de la divizia de investment banking, scrie Bloomberg.
Decizia este cauzata de pierderile de 4 mld. dolari (2,81 mld. euro) din trimestrul al treilea generate de scaderea numarului tranzactiilor, de imposibilitatea debitorilor de a-si plati datoriile si de deprecierea activelor.
De asemenea, Brian Moynian, seful departamentului de wealth management il va inlocui pe Gene Taylor, aflat la conducerea diviziei de securities a companiei.
Kenneth Lewis, CEO al Bank of America, anunta recent ca va reduce numarul angajatilor diviziei de investment banking, dupa ce profitul unitatii a scazut cu 93% in trimestrul trei, la 100 de milioane de dolari (70,25 de milioane de euro). Lewis, care a pus pierderile inregistrate pe seama greselilor companiei, a promis sa reduca forta de munca din unitatile care "au pierdut intr-un an" tot profitul acumulat in ultimii patru, cinci ani.
"Reducerile de personal sunt mai mari decat ma asteptam. Este evident ca Lewis a fost foarte dezamagit de performantele din al treilea trimestru, dar si de politica de risk management a bancii. Lewis se misca rapid pentru ca situatia de anul viitor sa fie diferita", a afirmat Jefferson Harralson, analist la firma KBW.
Intr-un comunicat al bancii, institutia de credit arata ca reducerea de personal va echivala cu o scadere de 2% a totalului fortei de munca de care dispune banca.
In Germania, actiunile Bank of America au pierdut ieri 35 de centi, un titlu al companiei fiind cotat la 47,13 dolari (33,11 euro). De la inceputul anului pretul actiunilor companiei a scazut cu 11%.
"In vreme ce o parte din aceste schimbari au legatura directa cu performantele slabe, unele au fost pregatite inca de acum cateva luni, cand ne gandeam ce trebuie sa facem pentru a functiona mai eficient", a spus Lewis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO