Business Internaţional

Barack Obama: Menţinerea Marii Britanii în UE consolidează "prosperitatea colectivă"

Barack Obama: Menţinerea Marii Britanii în UE...

Autor: Mihai Draghici

22.04.2016, 19:40 67

"Cred că Marea Britanie consolidează prosperitatea noastră colectivă prin intermediul Uniunii Europene", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată alături de premierul britanic, David Cameron.

"Nu cred că Uniunea Europeană diminuează influenţa britanică în lume. Cred că o amplifică", a adăugat preşedintele american, subliniind că astfel este consolidată şi "relaţia specială" a Marii Britanii cu Statele Unite.

"Trebuie să fie foarte clar: în ultimă instanţă, decizia va aparţine cetăţenilor britanici", a spus Obama, referindu-se la referendumul din iunie pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE.

"Dar, în cadrul relaţiei noastre speciale, pentru că suntem prieteni, este cinstit să vă spunem ce credem noi", a subliniat Obama.

"Marea Britanie are o poziţie foarte bună prin contribuţia adusă la conducerea unei Europe puternice", a insistat liderul american.

"Alianţa dintre Statele Unite şi Marea Britanie este una dintre cele mai solide şi cele mai vechi, făcând lumea mai sigură", a subliniat Obama, criticat dur de primarul Londrei, Boris Johnson, pentru pledoaria în favoarea menţinerii Marii Britanii în UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO