Business Internaţional

Business MAGAZIN. Petrecerea s-a terminat: Una dintre cele mai fierbinţi pieţe imobiliare din Europa s-a prăbuşit chiar când dezvoltatorii deschideau şampania, crezând că au dat lovitura. Ce s-a întâmplat

Business MAGAZIN. Petrecerea s-a terminat: Una dintre...

Autor: Iulian Tenchiu

09.04.2024, 14:48 96013

Proprietarii de birouri, loviţi de o prăbuşire globală a pieţei, s-au agăţat de speranţa că noile clădiri cu importante acreditări ecologice vor continua să producă chirii şi preţuri de top. Dublin devine un exemplu care arată că un astfel de optimism ar putea să nu reziste, scrie Bloomberg.

În cartierul North Docks din oraş, clădirile noi se află sub protecţia legii falimentului, după ce firmele americane de tehnologie au redus numărul de spaţii noi pe care le închiriază, iar costurile împrumuturilor au crescut.

Preţurile au scăzut deja cu 40% până la 50% faţă de nivelul maxim, potrivit investitorilor şi brokerilor, care se aşteaptă ca scăderea preţurilor şi tensiunile în ceea ce priveşte finanţarea să continue în lunile următoare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO