Business Internaţional

Ce scrie presa internaţională despre moartea lui Matteo Cassani

Ce scrie presa internaţională despre moartea lui Matteo...

Autor: Ştefan Stan

28.11.2014, 12:01 7891

Matteo Cassani, directorul Italian pe energie al Enel România a murit joi, după ce a căzut de pe acoperişul sediului din Bucureşti, scrie Reuters.

”Deocamdată ancheta este în derulare. Există suspiciuni că directorul ar fi putut cădea de pe acoperiş”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei către Reuters.

Enel a confirmat că Matteo Cassani, în vârstă de 41 de ani, a murit, dar nu a detaliat. ”Nu se cunosc circumstanţele acestui accident. O investigaţie este în derulare”, a anunţat Enel către Reuters.

În ultimul deceniu, Cassani a deţinut diferite poziţii de management în ramura Enel din România, titrează Reuters.

Matteo Cassani a jucat un rol cheie în primul proces de privatizare câştigat de Enel în România, preluarea la pachet în 2005 a fostelor Electrica Banat şi Dobrogea. Asupra acestor companii a planat suspiciunea privind neîndeplinirea obligaţiilor din contractele de privatizare. Nici preluarea fostei Electrica Muntenia Sud de către Enel, perla coroanei Electrica, nu a fost ocolită de controverse, fiind inclusă în procesul „privatizărilor strategice“, dosar în care sunt anchetate fapte cu caracter penal. Cassani conducea Enel Energia Muntenia, companie rezultată din reorgani­zarea fostei Electrica Muntenia Sud. La jumătatea acestui an, un nou scandal a izbucnit, numele Enel fiind din nou implicat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind umflarea artificială a facturilor plătite de 1,2 mil. consumatori. Totul a culminat însă anul acesta cu anunţul făcut de Enel privind decizia de a-şi lichida poziţia din segmentul distribuţiei şi furnizării de energie din România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO