Business Internaţional

Cea mai încărcată reţea de telefonie mobilă: 1 miliard de utilizatori

Cea mai încărcată reţea de telefonie mobilă: 1 miliard de utilizatori

Autor: Paul Comsa

20.03.2012, 11:22 1646

China este pe punctul de a atinge numărul record de 1 miliard de utilizatori de telefonie mobilă, potrivit rapoartelor emise de China Mobile, China Unicom şi China Telecom, cei mai mari operatori de telefonie mobilă din China, scrie Market Watch.

Datele agregate ale celor trei giganţi telecom arată că piaţa de telefonie mobilă din China a ajuns la 999,7 milioane de utilizatori.

China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, a anunţat că numărul clienţilor săi a ajuns în februarie la 661,4 milioane, în creştere cu 6 milioane comparativ cu luna anterioară.

Totodată, numărul abonaţilor China Telecom a crescut la 132,3 milioane în februarie, iar China Unicom a raportat joia trecută un număr de 160,1 milioane de clienţi şi 45,9 milioane de abonaţi pentru serviciile 3G.

Piaţa de telefonie mobilă din China a avut în ultimii zece ani o dezvoltare spectaculoasă, numărul clienţilor crescând de la sub 100 milioane în 2003 la aproape 1 miliard luna trecută. Astfel, economia cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori şi cu trei operatori telecom, toate companii ale statului, a devenit piaţa cu cea mai încărcată reţea de telefonie mobilă din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO