Business Internaţional

China se apropie de o criză de electricitate

 China se apropie de o criză de electricitate

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

18.05.2011, 23:45 1782

Provinciile chinezeşti îşiraţionalizează consumul de electricitate în condiţiile în carecreşterea puternică a preţurilor la cărbune pune presiune asupracompaniilor producătoare de energie, evidenţiind dificultăţileîntâmpinate de cel mai mare consumator de energie al lumii pefondul majorării preţului la carburanţi la nivel mondial, scrieFinancial Times.

Deşi China se confruntă cuîntreruperi de electricitate în fiecare vară, unele provincii auînceput raţionalizarea mai devreme în acest an. Oficialii chineziau avertizat în ultimele săptămâni că întreruperile vor fi maisevere decât de obicei în acest an.

Companiile chinezeşti deelectricitate resimt presiuni financiare legate de creştereacosturilor la energie la nivel mondial, în condiţiile în careautorităţile de la Beijing ezită să majoreze preţurile laelectricitate controlate de stat pe fondul temerilor legate deinflaţie.

În timp ce preţul cărbunelui acrescut cu aproape 20% de anul trecut, Beijingul a majorat tarifelela electricitate cu doar 2% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO