Business Internaţional

Cine este succesorul lui Buffett? Să fie Bill Gates?

Cine este succesorul lui Buffett? Să fie Bill Gates?

Autor: Livadariu Andreea

04.04.2011, 23:39 21

Demisia lui David Sokol, văzut drept succesorul miliardaruluiWarren Buffett la conducerea Berkshire Hathaway, a luat prinsurprindere mediul corporatist american, iar publicaţiile debusiness de peste Ocean se întrec de câteva zile în a-i găsi unsuccesor celui mai faimos investitor american. Cea maisurprinzătoare propunere vine de la revista Barron's, care îl vedepe Bill Gates, prieten apropiat al lui Buffett, drept un posibilînlocuitor al acestuia.

Pe lângă faptul că sunt cei mai bogaţi oameni din America, BillGates deţine un pachet de acţiuni semnificativ în cadrul companieilui Buffett, iar cei doi sunt cunoscuţi pentru activitateafilantropică derulată împreună prin fundaţia soţilor Gates, prinultima lor campanie încercând să convingă o parte din cei maibogaţi oameni din SUA să-şi doneze jumătate din avere în timpulvieţii sau prin testament. Pe Gates îl mai recomandă şi faptul căare experienţă în conducerea unei corporaţii gigantice, el fiindfondatorul Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO