Business Internaţional

Cleric musulman din Marea Britanie, găsit vinovat de susţinerea organizaţiei teroriste Stat Islamic

Cleric musulman din Marea Britanie, găsit vinovat de...

Autor: Mihai Draghici

16.08.2016, 18:41 55

Anjem Choudary, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat marţi de Tribunalul londonez Old Bailey, pentru utilizarea discursurilor online şi a mesajelor pentru susţinerea organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, activă în Irak şi Siria.

"Astfel de oameni au fost în afara legii mulţi ani, dar nimeni din comunitatea serviciilor de informaţii nu are dubii privind influenţa pe care o au, despre ura pe care au răspândit-o şi despre oamenii pe care i-au încurajat să se alăture organizaţiilor teroriste", a declarat Dean Haydon, şeful Direcţiei antiterorism a Poliţiei londoneze.

Procurorii au argumentat că Anjem Choudary şi un apropiat al său, Mizanur Rahman, în vârstă de 33 de ani, au promis loialitate "califatului" proclamat de Abu Bakr al-Baghdadi în regiuni din Siria şi Irak.

Cei doi, care au respins acuzaţiile de terorism, au fost găsiţi vinovaţi în iulie, dar verdictele au fost făcute publice marţi. Sentinţele, de până la zece ani de închisoare, vor fi anunţate în septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO