Business Internaţional

Comisarul european din partea Irlandei, Phil Hogan: Revenirea la o "frontieră irlandeză închisă", probabilă, dacă Marea Britanie părăseşte piaţa comună

Comisarul european din partea Irlandei, Phil Hogan:...

Autor: Mircea Olteanu

09.01.2017, 14:54 122

Provincia britanică Irlanda de Nord va reprezenta singura frontieră terestră a Marii Britanii cu UE după ce Regatul Unit va părăsi Blocul Comunitar. Liderii de la Londra, Dublin şi Belfast au declarat că doresc să evite revenirea la o frontieră închisă, care ar include controale vamale şi posturi de pază.

"În mod clar, Brexit este o problemă şi va deveni şi mai dezordonată", a declarat Hogan pentru cotidianul Irish Independent.

Oficialul european şi-a mai exprimat speranţa că UE va reuşi să convingă Londra în ceea ce priveşte o poziţie comună pentru insula Irlanda prin care să se păstreze accesul liber între cele două state şi care predatează aderarea lor la UE.

Anul trecut, May a comunicat că va declanşa negocierile oficiale de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeana până la finalul lunii martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO