Business Internaţional

Comisia Europeană continuă dialogul cu SUA pentru eliminarea vizelor; eventuale rezultate, aşteptate în iunie

Comisia Europeană continuă dialogul cu SUA pentru...

Autor: Mihai Draghici

02.03.2017, 17:32 114

"Sunt menţinute contactele pentru obţinerea reciprocităţii totale a vizelor", a declarat un oficial din cadrul Comisiei Europene.

"Comisia Europeană va prezenta eventualele progrese până la sfârşitul lunii iunie", a precizat oficialul citat.

Comisia Europeană este obligată să ia măsuri de reintroducere în mod temporar a vizelor pentru cetăţenii americani care vin în UE întrucât Statele Unite nu au eliminat vizele în relaţia cu toate ţările europene, printre statele care au încă obligativitate fiind şi România, cere Parlamentul European.

"Comisia Europeană este obligată din punct de vedere legal să ia măsuri de reintroducere temporară a vizelor pentru cetăţenii americani, dat fiind că Washingtonul nu a eliminat încă vizele pentru cetăţenii din cinci ţări europene", se arată într-o rezoluţie adoptată joi de Parlamentul European.

Legislativul Uniunii Europene cere Comisiei Europene să introducă măsurile necesare în "cel mult două luni".

Statele Unite refuză eliminarea vizelor pentru cetăţenii din cinci state membre ale Uniunii Europene - România, Bulgaria, Croaţia, Republica Cipru şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO