Business Internaţional

Cum arată fabrica în care Bugatti construieşte cele mai rapide maşini din lume. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată fabrica în care Bugatti construieşte cele mai rapide maşini din lume. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată fabrica în care Bugatti construieşte cele mai rapide maşini din lume. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

26.10.2014, 10:00 5618

Bugatti Veyron a început ca o simplă idee în cadrul grupului Volkswagen şi a devenit echivalentul aunui avion Concorde pentru şosele. În prezent cea mai rapidă maşină din lume, cu o istorie de peste 100 de ani este produsă într-o fabrică din oraşul francez Molsheim , scrie Business Insider.

În secolul 20, numele Bugatti era sinonim cu performanţă. Francezul Ettore Bugatti a fondat compania în anul 1909 şi a construit una dintre cele mai performante şi legendare maşini din toate timpurile.Cu toate acestea, schimbările de pe pieţele auto l-au forţat să închidă fabrica în 1952.

Dar compania a renăscut de 2 ori între timp, o dată la sfârşitul anilor ‘80,când omul de afaceri italian Romano Artoli a cumpărat drepturile pentru numele Bugatti şi a construit supercar-ul EB110, dar compania s-a închis din nou în 1995.

În 1998, Volkswagen a cumpărat numele şi a început proiectarea a o mulţime de prototipuri de circuit. Începând cu 2001, compania s-a decis să facă cea mai rapidă maşină din lume într-o fabrică din Molsheim, Franţa.

Maşina are 16 cilindri, 1001 cai putere, ajunge de la 0 la 100 km în doar 2,5 secunde şi atinge o viteză maximă de aproape 410 km pe oră. Preţul de pornire pentru această maşină este de peste 1 milion de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO