Business Internaţional

Două nave au fost atacate în apropiere de Yemen. O rachetă a căzut chiar lângă un vapor

Două nave au fost atacate în apropiere de Yemen. O...

Autor: Petru Mazilu

07.04.2024, 12:06 24

Două nave comerciale au fost atacate în Golful Aden, în apropiere de Yemen. O rachetă a căzut chiar lângă una din nave, dar nu a provocat pagube. Celelalte nave aflate în zonă au fost avertizate. 

Firma britanică de securitate Ambrey a anunţat că deţine informaţii potrivit cărora o navă a fost atacată duminică în Golful Aden, la aproximativ 102 mile marine sud-vest de Mukalla, în Yemen, potrivit Reuters.

„Nasele din vecinătate au fost sfătuite să fie precaute şi să raporteze orice activitate suspectă”, a transmis firma fără a spune cine este responsabil pentru atac.

Un alt incident a avut loc la 59 de mile marine sud-vest de portul yemenit Aden. O rachetă a aterizat în apropierea unei nave, dar nu au existat avarii, a comunicat agenţia Operaţiunile de Comerţ Maritim al Regatului Unit (UKMTO).

Nici în acest caz nu au fost oferite detalii suplimentare.

Militanţii Houthi din Yemen organizează frecvent atacuri în zona care este o rută cheie pentru comerţul mondial. Aceştia sunt aliaţi ai Iaranului şi susţin că atacă navele care reprezintă interesele Israelului şi ale occidentalilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO