Business Internaţional

El este omul desemnat de FT cel mai bun ministru de Finanţe al anului

no title

Autor: Radu Racu

06.12.2010, 14:25 62

Germanul Wolfgang Schäuble a fost desemnat cel mai bun ministrueuropean al Finanţelor din acest an de către ziarul Financial Times (FT), ultimul loc în clasament revenindoficialului irlandez Brian Lenihan.

De departe cel mai experimentat membru al clasei politice dinGermania, Wolfgang Schäuble a preluat sarcina ingrată în anul 2009,la sfârşitul carierei sale şi în plină criză economică, noteazăpublicaţia britanică.

În ciuda unei sănătăţi precare, avocatul de 68 de ani a preluatatribuţiile cu entuziasm, devenind o figură dominantă în consiliulminiştrilor de finanţe din Europa. "Nu trebuie să-i spui decât douăcuvinte şi înţelege imediat ideea", spune despre el un fostadjunct.

Schäuble, în vârstă de 68 de ani, este obligat să se deplasezeîntr-un scaun cu rotile după ce a fost atacat în 1990 de undezechilibrat mintal. Ministrul, un veteran al politicii dinGermania, este un apropiat al fostului cancelar Helmut Kohl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO