Business Internaţional

Energizantul Monster investigat pentru posibile conexiuni cu cinci cazuri de deces în SUA

Energizantul Monster ar putea fi cauza unor decese din Statele Unite

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.10.2012, 15:43 1833

Monster, unul dintre cei mai mari producători de băuturi energizante din Statele Unite, este în vizorul autorităţilor americane care investighează cinci decese care ar putea fi asociate cu energizantul produs de companie, scrie Thomson Reuters.

De asemenea, compania americană a fost dată în judecată de familia unei tinere de 14 ani care a murit după ce a băut două cutii de energizant într-un interval de 24 de ore. Monster a anunţat că nu crede că băutura pe care o produce a fost responsabilă de moartea fetei.

Aceste băuturi cu o cantitate foarte mare de cofeină şi cu nume "agresive" ca Monster, Red Bull sau Rockstar sunt deseori asociate cu sporturile extreme, ceea ce le face foarte populare în special în rândul tinerilor.

Băuturile energizante sunt categoria de soft drinks (băuturi răcoritoare - n.red.) cu cea mai rapidă creştere din Statele Unite, vânzările având un avans de 17% anul trecut, până la 9 miliarde de dolari, potrivit datelor publicaţiei Beverage Digest, citate de Reuters.

John Sicher, editorul Beverage Digest, spune că se aşteaptă ca vânzările de energizante să depăşească 10 miliarde de dolari anul acesta.

"Nu cred că energizantele vor fi interzise", a afirmat Thomas Mullarkey, analist al companiei financiare Morningstar, adăugând că acest scandal va face compania Monster mai puţin atractivă pentru o eventuală preluare.

"Aceste evenimente reduc şansele ca Monster să fie achiziţionată de Coca Cola", a mai spus analistul. Potrivit unor surse citate de Reuters în aprilie, cele două mari companii producătoare de băuturi răcoritoare au discutat o posibilă tranzacţie. Coca Cola deja distribuie o mare parte din produsele Monster în Statele Unite şi pe anumite pieţe internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO