Business Internaţional

Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Chasiv Yar

Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul...

Autor: Laura Buciu

06.04.2024, 12:50 38

Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Chasiv Yar din estul Ucrainei, în pofida încercărilor trupelor ruseşti de a trece prin apărarea lor, a declarat sâmbătă comandantul suprem Oleksandr Syrskyi, citat de Reuters.

Vineri, agenţia rusă de ştiri RIA a citat un oficial care a declarat că forţele ruseşti au intrat în suburbiile oraşului, pe care Moscova îl consideră un punct de pregătire important pentru trupele Kievului.

Armata ucraineană a declarat că raportul nu este adevărat.

„Chasiv Yar rămâne sub controlul nostru, iar toate încercările inamicului de a pătrunde în localitate au eşuat”, a declarat sâmbătă Syrskyi pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Un avans rapid al ruşilor asupra Chasiv Yar, un oraş puternic fortificat cu o populaţie de 12.200 de locuitori înainte de război, situat la vest de oraşul Bakhmut, aflat în ruină şi ocupat de ruşi, ar fi un eşec pentru Kiev.

Forţele ruseşti avansează în estul Ucrainei după ce au capturat oraşul bastion Avdiivka în februarie. Soldaţii de la Kiev încearcă să se adăpostească, confruntându-se cu o penurie pe termen lung de obuze de artilerie, cu ajutorul american blocat în Congres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO