Business Internaţional

Franţa pune piciorul în prag. Premierul Edouard Philippe: Vom apăra interesele companiilor franceze în faţa oricăror ameninţări sau preluări ostile

Franţa pune piciorul în prag. Premierul Edouard...

Autor: Ştefan Stan

20.11.2017, 15:22 286

Guvernul francez îşi va apăra interesele companiilor naţionale împotriva oricărei preluări ostile, a anunţat premierul Edouard Philippe. 

”Să nu fim naivi. Nu vom ezita să susţinem campionii francezi care sunt puşi în faţa unor ameninţări, în special cele de preluare”, a spus Philippe în cadrul unei întâlniri a Consiliului Naţional Industrial din nordul Parisului. 

”Această nouă vigilenţă nu vine doar în sectorul de apărare şi securitate, este pentru toate sectoarele din economie, inclusiv pentru agro-alimentar şi pentru cosmetice”, a adăugat premierul. 

Grupul francez alimentar Danone a fost în această vară subiectul unor speculaţii privind o preluare, după ce New York Post a scris că este ţinta unei astfel de tranzacţii. De asemenea, în septembrie, moartea lui Liliane Bettencourt, miliardara care stătea în spatele gigantului L'Oreal, a ridicat noi întrebări despre cum îşi vor gestiona participaţiile acţionarul majoritar Nestle şi familia L'Oreal. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO