Business Internaţional

Germania este cea mai eficientă consumatoare de energie la nivel mondial

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

21.07.2014, 00:00 1074

Germania este ţara cu cel mai eficient consum de energie dintre cele mai mari economii la nivel mondial datorită standardelor ridicate de eficienţă pe care trebuie să le respecte clădirile, iar eficienţa energetică a transportului aduce Italia pe poziţia a doua, potrivit unui clasament al principalelor 16 economii la nivel mondial realizat de Consiliul American pentru o Economie Energetică Eficientă.

Consiliul a acordat Germaniei cel mai mare scor datorită normelor obligatorii cu privire la eficienţa energetică a clădirilor, cea mai mare economie a Europei încercând să atingă obiectivul de a reduce consumul de energie cu 20% până în 2020 faţa de nivelul din 2008, scrie The Guardian.

„Suntem foarte bucuroşi să câştigăm al doilea trofeu în această săptămâna (după cel câştigat la Campionatul Mondial de fotbal - n.red.)”, a spus Philipp Ackermann, şeful adjunct al misiunii diplomatice germane la Washington. El a subliniat că Germania a realizat creştere economică şi a reuşit să-şi îmbunătăţească eficienţa energetică şi să reducă efectele dăunătoare asupra mediului ale comerţului de energie. „Obiectivul nostru pe termen lung este să decuplăm complet creşterea economică de consumul de energie”, a adăugat Ackermann.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO