Business Internaţional

Germania este ţara subvenţiilor de stat: fa­cilităţile fiscale vor creşte la 25,2 mld. euro în 2018

Germania este ţara subvenţiilor de stat:...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.08.2017, 00:00 402

Nicio ţară din Uniunea Europeană nu oferă subvenţii mai mari raportate la PIB ca Germania, iar rata este în continuă creştere, scrie Handelsblatt. Cancelarul Angela Merkel s-ar putea să fi rămas ultimul dintre liderii lumii care îmbrăţişează valorile liberale, însă cele mai recente date arată că guvernul ei majorează subvenţiile de stat pentru lucruri ca maşinile electrice, producţia de cărbune şi copiii antreprenorilor bogaţi.

O ana­liză privind subvenţiile de stat arată că subvenţiile oferite de guvern şi fa­cilităţile fiscale vor creşte la 25,2 mi­liarde de euro în 2018, nivel cu 17% mai mare decât cel din 2015. Ca procente din PIB, Germania are acum cel mai mare nivel al subvenţiilor din UE. În pofida promisiunilor de a supune noile subvenţii unei examinări riguroase, coaliţia de guvernare a Angelei Merkel a lansat 11 noi programe de subvenţionare pentru lucruri ca achiziţionarea de maşini cu propulsie electrică şi vehicule cu motoare diesel mai curate.

„Pomenile“ sunt date cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, ceea ce ar putea însemna că iniţiativele guvernului reprezintă un răspuns la scandalul emisiilor auto poluante Dieselgate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO