Business Internaţional

Grupul sloven Petrol se extinde in Balcani

23.10.2007, 20:01 28

Compania Petrol, cel mai mare grup petrolier si distribuitor de gaze naturale din Slovenia, este interesata de achizitia de rafinarii si de obtinerea unor participatii in proiectele energetice din Balcani, pentru a beneficia de cresterea cererii energetice din regiune, scrie Bloomberg.
Compania cu sediul in Ljubljana, care realizeaza 80% din venituri prin vanzarea de combustibil auto, vrea sa se extinda in productia si distributia pe segmentul de gaze naturale, dar si printr-un control managerial accentuat, a declarat Marko Kryzanowski, CEO al Petrol.
Prin intermediul acestor proiecte, doua treimi din veniturile companiei slovene vor proveni din operatiunile din sectorul de electricitate si cel de distributie de gaz, a spus Kryzanowski.
Petrol s-a concentrat pe extinderea afacerilor in exteriorul Sloveniei, pe pietele din Serbia, inclusiv Kosovo, Albania si in Macedonia, pe fondul atitudinii guvernelor balcanice, care cauta sa atraga investitii in infrastructura energetica locala.
Kryznawoski a mai spus ca Petrol este interesata si de a obtine participatii in proiectele energetice nucleare care ar putea fi construite in Slovenia, Ungaria sau Cehia. Totodata, compania slovena cauta sa cumpere rafinarii in nordul Italiei, a mentionat Kryzanowski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO