Business Internaţional

Huawei îşi deschide un centru IT în Serbia

Huawei îşi deschide un centru IT în Serbia

Autor: Mihai Gîţu

15.07.2015, 00:00 322

Compania chineză Huawei, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de telecomunicaţii la nivel mondial, îşi va deschide un centru IT în Serbia. Anunţul a fost făcut după ce vicepreşedintele companiei, Wan Zheng, s-a întâlnit cu preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolic, scrie agenţia de ştiri Beta. Nikolic s-a întâlnit cu delegaţia companiei pe care a asigurat-o că Serbia oferă un mediu de afaceri atractiv şi că investiţia chineză va ajuta economia ambelor ţări.

Nikolic a mai sugerat că Serbia reprezintă o oportunitate pentru Huawei deoarece deţine resurse umane pregătite în ţară şi în străinătate. Huawei desfăşoară afaceri în Serbia din 2005. În România, compania chineză conduce piaţa echipamentelor IT cu o cifră de afaceri de 700 milioane lei anul trecut, cu 24% mai mult decât în 2013, şi cu aproape 1.000 de angajaţi, cu 200 mai mult decât în anul precedent. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO