Business Internaţional

Importurile europene de gaze naturale de la Gazprom au crescut cu 30% în mai

Autor: Bogdan Cojocaru

26.05.2011, 12:41 100

Exporturile de gaze naturale cătreEuropa ale Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, aucrescut în luna mai cu 30%, a declarat CEO-ul grupului rus, AlexeiMiller, care a adăugat că aprovizonarea zilnică a ajuns săcorespundă ritmului de producţie pentru iarnă, potrivit agenţieiRia Novosti.

"În aprilie, am văzut o creşterede 20%, apoi de 30% în mai, iar acum aprovizionarea zilnicăcorespunde ritmurilor de producţie din iarnă", a afirmatMiller.

El a menţionat că majorareaexporturilor reflectă în parte dorinţa clienţilor de a pompa gazeîn depozite subterane pentru preţuri mai reduse.

"Toată lumea a observat că Libianu produce gaze naturale, iar Japonia majorează importurile", aspus Miller, adăugând că aceştia nu reprezintă principalii factoriai creşterii cererii.

Libia este zguduită de ciocniriviolente între suporterii guvernului şi rebeli din februarie, iarJaponia importă tot mai multe gaze naturale pentru a acoperideficienţele în producţia de energie, cauzate de un accidentnuclear grav în urma unui seism violent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO