Business Internaţional

Iphone-urile nu mai sunt dorite de consumatori: Apple continuă să piardă cotă de piaţă în faţa Samsung şi a rivalilor chinezi

Iphone-urile nu mai sunt dorite de consumatori: Apple...

Autor: Valeriu Dănilă

15.04.2024, 17:37 220

Livările de smartphone-uri Apple au scăzut cu 10% în primul trimestru din acest an din cauza competiţiei acerbe a producătorilor de telefoane Android, scrie Reuters.

Livrările globale au crescut cu 7,8% până la 289,4 milioane de unităţi în perioada Ianuarie-Martie, Samsung fiind noul lider de piaţă cu 20,8%.

Apple deţine acum 17,3% din piaţă, în timp ce Xiaomi, un producător chinez, este pe locul trei cu 14,1%.

Samsung a lansat o nouă serie de telefoane în luna ianuarie, S24, care s-a vândut în peste 60 de milioane de unităţi, conform datelor furnizate de Counterpoint.

Apple a livrat 50,1 milioane de Iphone-uri, în scădere faţă de 55,4 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania americană se confruntă cu dificultăţi în China unde cota de piaţă i s-a restrâns cu 2,1% în ultimul trimestru din 2023.

Unele agenţii guvernamentale chineze restricţionează utilizarea telefoanelor Apple de către angajaţi din motive de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO