Business Internaţional

Jean-Claude Juncker va merge la Kiev, în prima sa vizită în afara UE

Jean-Claude Juncker. AFP/Mediafax Foto

Jean-Claude Juncker. AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Bojan

06.11.2014, 00:00 124

Preşedintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat că va merge în Ucraina pentru prima sa vizită în afara Uniunii Europene, fără a preciza data, scrie AFP.

„I-am promis preşedintelui ucrainean că prima mea călătorie în afara Uniunii Europene va fi la Kiev, iar invitaţia a fost lansată de guvernul ucrainean“, a declarat Juncker, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

„Nu ştiu când“ va avea loc această deplasare, a adăugat el. Juncker nu a oferit prea multe detalii despre oportunitatea consolidării sancţiunilor economice ale UE împotriva Rusiei pentru implicarea sa în conflict, după ce Moscova a decis să recunoască scrutinul organizat la

2 noiembrie de separatiştii proruşi în estul Ucrainei. „Sentimentul meu este că sancţiunile pe care le avem vor rămâne (...). Depinde de situaţia de pe teren. Nu este o întrebare care trebuie să primească un răspuns astăzi“, a precizat preşedintele CE. Juncker a făcut aceste declaraţii la finalul primei reuniuni plenare a noii Comisii Europene, care şi-a început mandatul sâmbătă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO