Business Internaţional

Jens Stoltenberg: NATO şi Rusia continuă să aibă disensiuni profunde

Jens Stoltenberg: NATO şi Rusia continuă să aibă...

Autor: Mihai Draghici

20.04.2016, 17:02 80

"NATO şi Rusia au disensiuni profunde şi persistente, iar reuniunea de astăzi nu a schimbat acest lucru. Statele NATO consideră în mod ferm că nu se poate reveni la cooperarea practică până când Rusia nu va reîncepe să respecte reglementările internaţionale. Dar putem ţine deschise canalele de comunicare", a declarat Stoltenberg după reuniunea Consiliului NATO-Rusia.

"Este important să stabilim ce măsuri pot fi luate de ambele părţi pentru creşterea transparenţei şi predictibilităţii", a adăugat Stoltenberg, după o serie de incidente între avioane ruse şi nave şi aeronave NATO.

"Este important ca toată lumea să participe constructiv la creşterea transparenţei. Creşterea transparenţei asupra activităţilor militare poate contribui la securitatea Europei. Acest lucru este în interesul Alianţei Nord-Atlantice, dar şi al Rusiei", a spus secretarul general NATO.

"Ţările NATO nu recunosc anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia. Am subliniat că intensificarea confruntărilor militare în estul Ucrainei în ultimele zile este foarte preocupantă", a subliniat Stoltenberg, cerând implementarea în totalitate a Acordului Minsk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO