Business Internaţional

Ministrul britanic al Finanţelor: Marea Britanie trebuie să aibă rezerve financiare pentru problemele generate de Brexit

Ministrul britanic al Finanţelor: Marea Britanie trebuie...

Autor: Mihai Draghici

07.03.2017, 21:16 60

Cancelarul Phillip Hammond urmează să prezinte miercuri planul bugetar, semnalând spaţiu restrâns pentru suplimentări bugetare, chiar dacă, în domeniul creditării, veştile sunt bune, notează site-ul agenţiei Reuters, explicând că noul buget va fi marcat de perspectivele declanşării procedurii Brexit.

Phillip Hammond a explicat că nu intenţionează relaxarea strategiei de remediere a celui mai mare deficit bugetar din rândul marilor economii ale lumii.

"Dacă banca îţi suplimentează limita cardului de credit, nu cred că eşti obligat să cheltui imediat ultimul cent", a spus ministrul britanic al Finanţelor.

"Sarcina mea este să mă asigur că economia noastră rezistă, că avem rezerve", a subliniat Phillip Hammond.

Lira sterlină a atins marţi cel mai mic nivel din ultimele şapte săptămâni, în contextul în care datele despre consumul slab sporesc starea de preocupare privind scăderea economiei Marii Britanii, care a decis ieşirea din Uniunea Europeană şi va declanşa procedura Brexit în martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO