Business Internaţional

Moody's pune sub supraveghere Spania, din cauza temerilor legate de finanţare şi sectorul bancar

Autor: Marius Oncu - Mediafax

15.12.2010, 09:49 22

Agenţia de evaluare financiară Moody's a anunţat, miercuri, că apus sub supraveghere ratingul Spaniei, pentru o posibilă revizuireîn scădere, din cauza necesarului ridicat de finanţare şi aîndoielilor legate de sectorul bancar, transmite Reuters.

Spania s-a aflat în ultima perioadă în atenţia pieţelorinternaţionale, după ce Irlanda a fost nevoită să recurgă la unpachet de ajutor extern în valoare de 85 de miliarde de euro înnoiembrie, ca urmare a unor temeri similare, legate de sectoareleimobiliar şi bancar, potrivit Mediafax Business.

"Moody's nu consideră că solvabilitatea Spaniei este ameninţatăşi în presupunerile luate în calcul nu include şi posibilitatea caguvernul de la Madrid să fie nevoit să apeleze la sprijinulprogramului de stabilizare financiară înfiinţat la nivelul UniuniiEuropene. Totuşi, necesarul ridicat de finanţare al ţării, atâtpentru guvern cât şi pentru autorităţile regionale şi bănci facSpania vulnerabilă la la noi episoade de dificultăţi în finanţare",a afirmat Kathrin Muehlbronner, analist la Moody's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO