Business Internaţional

Naţiunile Unite şi Liga Arabă susţin soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian

Naţiunile Unite şi Liga Arabă susţin soluţia...

Autor: Mihai Draghici

16.02.2017, 21:24 67

"Coexistenţa a două state este singura modalitate pentru obţinerea unei rezolvări complete şi în mod corect a cauzei palestiniene", au transmis secretarul general ONU, Antonio Guterres, şi preşedintele Ligii Arabe, Ahmed Aboul-Gheit, potrivit site-ului agenţiei Associated Press.

Poziţia celor doi oficiali este o distanţare de cea a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump. Întrebat dacă preferă soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, sau dacă are în vedere alte opţiuni, Donald Trump a răspuns miercuri: "Sunt mulţumit cu cea care le place lor cel mai mult. (...) Analizez soluţia a două state, a unui stat, aş vrea-o pe cea pe care o doresc părţile ..., eu pot trăi cu oricare dintre ele".

Statele Unite susţin în continuare soluţia de pace care ar consta în coexistenţa a două state, israelian şi palestinian, a afirmat joi Nikki Haley, ambasadorul american la Naţiunile Unite, în contextul în care preşedintele Donald Trump s-a declarat favorabil oricărei opţiuni viabile.

"Susţinem, absolut, soluţia a două state" pentru depăşirea conflictului israelo-palestinian, a declarat Nikki Haley, conform site-ului agenţiei Associated Press. Declaraţiile lui Nikki Haley par a fi o distanţare de poziţia preşedintelui Donald Trump, care, miercuri, în cursul întrevederii cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a pronunţat în mod vag pentru găsirea unei soluţii viabile, notează publicaţia americană The Hill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO