Business Internaţional

O a doua navă Ucraineană ajunge în apele româneşti după ce Rusia s-a retras din acordul cerealelor. Primus transporta oţel către Africa când a fost blocată în portul Odessa în februarie anul trecut

O a doua navă Ucraineană ajunge în apele româneşti...

Autor: Valeriu Dănilă

28.08.2023, 13:20 207

O navă sub pavilion liberian, cea de-a doua navă care a plecat din Odesa de când Rusia a renunţat la acordul de tranzit la Marea Neagră, a ajuns în apele româneşti, a declarat preşedintele Volodymyr Zelenski, scrie Bloomberg.

Primus, operat de Singapore, a navigat cu succes pe un coridor temporar al Mării Negre, a spus Zelenskiy pe platforma X, cunoscută anterior ca Twitter.

Ucraina a creat calea de transport după ce acordul cu Rusia, intermediat în 2022 de ONU şi Turcia, ca o modalitate prin care Ucraina să-şi reia transporturile de cereale, s-a încheiat în iulie.

Ministrul ucrainean al infrastructurii a declarat că Primus se afla în port din 20 februarie 2022, cu câteva zile înainte de invazia rusă în Ucraina, încărcat cu produse din oţel pentru ţările africane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO