Business Internaţional

O sinucidere inexplicabilă: Asociatul lui Paulson, miliardarul american căsătorit cu o româncă din Galaţi s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 24 al hotelului Sofitel New York

Autor: Ştefan Stan

31.03.2017, 13:17 106817

Charles Murphy, omul care a ajutat fondul de hedge-ing fondat de miliardarul John Paulson să aleagă investiţiile în asigurări, şi totodată arhitectul unor dintre cele mai mari proiecte de activism ale firmei, s-a sinucis la vârsta de 56 de ani.

”Suntem extrem de întristaţi de vestea morţii lui”, a spus John Paulson, fondatorul miliardar al companiei. ”Charles a fost un om extrem de talentat şi înzestrat, un partener de afaceri extraordinar şi un prieten adevărat”.

Murphy a sărit de etajul 24 al unei camere din hotelul de lux Sofitel din New York. El se alăturase filmei lui Paulson în 2009 şi a jucat un rol crucial în dezvoltarea unei strategii pentru divizarea AIG.

Murphy a absolvit Columbia University şi avut şi o diplomă în drept de la Harvard şi un MBA de la MIT. Înainte de a lucra pentru Paulson, Charles Murphy a lucrat la Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank şi Credit Suisse. El s-a mutat în Statele Unite în 2007 şi a cumpărat o proprietate de 33 de milioane de dolari în New York. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO