Business Internaţional

Orange Elveţia va fi cumpărată de un miliardar francez cu 2,3 mld. euro

Xavier Niel: De când Apax a cumpărat Orange Elveţia, am urmărit îndeaproape dezvoltarea companiei

Xavier Niel: De când Apax a cumpărat Orange Elveţia, am urmărit îndeaproape dezvoltarea companiei

Autor: Luiza Chiroiu

19.12.2014, 00:00 881
Operatorul de telefonie mobilă Orange Elveţia va fi cumpărat de către Xavier Niel, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Franţa, pentru suma de 2,3 miliarde de euro, tranzacţia urmând să fie definitivată în primul trimestru al anului viitor, scrie Financial Times. Orange Elveţia este deţinută de Matterhorn Mobile, companie controlată indirect de un grup de fonduri al firmei de investiţii Apax din Marea Britanie, şi are 2,1 milioane de clienţi. Cumpărătorul Orange Elveţia, Niel, este al optulea cel mai bogat om de afaceri din Franţa, potrivit Forbes, şi va deţine compania prin holdingul NJJ Capital.
 
„De când Apax a cumpărat Orange Elveţia, am urmărit îndeaproape dezvoltarea companiei. În calitate de nou proprietar al companiei, NJJ Capital va asigura continuitatea serviciilor către clienţii din Elveţia“, a declarat Niel. Niel deţine în Franţa Free Mobile, companie din domeniul telecomunicaţiilor, şi are o avere estimată de Forbes la 8,1 miliarde de dolari. Anul trecul, omul de afaceri a ocupat locul 179 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni la nivel mondial, iar în prezent se clasează pe locul 162.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO