Business Internaţional

Pe ce dau bani milionarii lumii: mai mult pe colecţii de lux şi cel mai puţin pe călătorii sau sport

Pe ce dau bani milionarii lumii: mai mult pe colecţii de lux şi cel mai puţin pe călătorii sau sport

Autor: Bogdan Cojocaru

23.06.2011, 13:45 344

Milionarii lumii alocă cea maimare parte din cheltuielile dedicate pasiunilor colecţiilor deobiecte de lux, bijuteriilor, pietrelor preţioase şi ceasurilor,sume mai mici fiind investite în activităţi precum sportul saucălătoriile, potrivit unui studiu al Merrill Lynch şi Capgemini,preluat de The Guardian.

Astfel, milionarii lumii (îndolari), alocă colecţiilor de obiecte de lux 29% din cheltuieliledestinate pasiunilor. Obiectele de artă au o pondere de 22% încheltuieli. Acelaşi volum de bani este investit şi în bijuterii,pietre preţioase şi ceasuri. Pentru alte colecţii, cheltuielilecoboară la 15% din total. Pentru sport şi alte domenii (calatorii,instrumente muzicale, apartenenţa la un club), pondereacheltuielilor este de 8%, respectiv 5%.

Numărul milionarilor din Asia l-adepăşit pentru prima dată pe cel al milionarilor europeni, iar încâţiva ani acesta l-ar putea întrece şi pe cel al milionariloramericani, menţionează studiul.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO